Субота, 20.04.2024, 06:55
Вітаю Вас Гість | RSS

ХЕРСОНСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ ст. № 35


Меню сайту
Форма входу

Головна » 2019 » Травень » 9 » Засідання педагогічної ради "Використання здоров’язберігаючих технологій"
21:50
Засідання педагогічної ради "Використання здоров’язберігаючих технологій"

У Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 35 Херсонської міської ради 07.05.2019 року відбулася педагогічна рада «Використання здоров’язберігаючих технологій як один із чинників формування здоров’язбережувального середовища школи»

Засідання розпочала директор школи Юрченко Наталія Володимирівна. Познайомила педагогічний колектив з порядком денним, на якому розглядалися такі питання:

  1. Здоров’язберігаючі технології навчання в освітньому процесі (Пінка А.В.заступник з виховної роботи)
  2. Здоров’язберігаючі технології на уроках фізичної культури (Марченко В.В вчитель фізичної культури.)
  3. Формування здоров’язберігаючої компетентності учнівської молоді в освітньому просторі (Карлюка Л.Б.вчитель української мови і літератури)
  4. Про результати вивчення рівня знань учнів із питань формування здорового способу життя. (Практичний психолог та соціальний педагог Шкода Т.А.)
  5. Подолання стресових ситуацій педагогів школи. (Практичний психолог та соціальний педагог Шкода Т.А.)
  6. Впровадження здоров’язберігаючих технологій в навчально-виховному процесі та в позаурочний час з метою збереження життя та здоров’я дітей. (Василенко Ю.М. вчитель початкових класів).

Здоров’я дитини – це дуже важливе питання. Дитина проводить у школі майже половину свого часу . Тож метою педагогічної ради стали обговорення важливих питань по збереженню здоров’я дитини у школі та вдома.

Виступила заступник з навчальної роботи Булгакова Оксана Олександрівна , докладно проаналізувавши ситуацію по стану здоров’я учнів школи за 2018- 2019 навчальний рік. Статистичні дані, висновки та поради по здоровому способу життя були складені звітом медичної сестри школи Возниці В.І.

Заступник з виховної роботи Пінка А.В. детально познайомила учителів із усіма здоров’язберігаючими технологіями навчання в освітньому просторі. Зокрема особливо зупинила свою увагу на тих технологія, які саме застосовуються у Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №35.Основні проблеми та шляхи подолання вирішували разом.

Зокрема Альона Віталіївна провела з учителями багато тренінгових вправ, які стали дуже корисними, бо тільки через практику ми навчаємось і розуміємо світ дитини і що саме треба правильно зробити, щоб покращити умови перебування у приміщенні навчального закладу і зберегти здоров’я дитини.

Практичний психолог школи Шкода Т.А. теж торкнулася особливого питання, як подолати стреси у дітей та, за потреби, в учителів, розробивши методичні рекомендації для кожного учителя школи. Разом обговорили проблемні ситуації з дітьми саме у нашій школі.

Важливим було висвітлення питання учителем фізичної культури Марченко В.В. про здоров’язберігаючі технології на уроках фізичної культури. Вона поділилася, які саме дихальні та фізичні вправи використовує, щоб зміцнити серце дитини, витривалість та загальний фізичний стан. Охарактеризувала фізичний розвиток учнів школи дала свої поради, як можна об’єднувати свої зусилля з іншими предметами, що викладаються у школі.

Насамкінець, адміністрацією школи було проаналізовано роботу з використання здоров’язберігаючих технологій як одного із чинників формування здоров’язбережувального середовища у школі і розроблено рекомендації для подальшої успішної роботи в новому навчальному році.

Переглядів: 352 | Додав: Админ
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz