Середа, 24.04.2024, 00:25
Вітаю Вас Гість | RSS

ХЕРСОНСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ ст. № 35


Меню сайту
Форма входу

Головна » 2016 » Червень » 3 » ЗВІТ директора Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 35 за 2015-2016 навчальний рік
16:14
ЗВІТ директора Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 35 за 2015-2016 навчальний рік

 

З В І Т

директора Херсонської загальноосвітньої

школи І-ІІІ ступенів № 35

за 2015-2016 навчальний рік

 2015/2016 навчальному році робота педагогічного  колективу школи була спрямована на виконання Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту»,  Перспективного плану  розвитку школи на 2015-2015 роки , реалізацію державних, регіональних програм у галузі освіти, інших чинних законодавчих та нормативних документів.

     Школа - це простір життя дитини; тут вона не готується до життя, а повноцінно живе, і тому вся нормативно-методологічна діяльність навчального закладу спрямована на:

- особистісно зорієнтовану педагогіку,

- створення необхідних умов для формування громадянина,

- формування у школярів бажання і уміння вчитися; вироблення умінь практичного і творчого застосування здобутих знань;

-  розвиток індивідуальності дитини на основі виявлення її задатків і здібностей;

- виховання в учнів любові до праці, забезпечення умов для їх життєвого і професійного самовизначення.

- соціальний захист дітей та підлітків які потребують підтримки.

Станом на сьогодні у школі навчається 210 учнів у 11-ти класах.

Мережа класів та учнів протягом залишається  відносно сталою.

 Забезпечують навчально-виховний процес у школі 23 педагогічних працівника, з яких 64 %  спеціалісти «першої» та «вищої» кваліфікаційної категорії,  9 % педагогів мають звання «старший вчитель» та «вчитель-методист». У колективі   працюють троє  молодих спеціалістів.

Методична  робота у закладі спрямована на зростання рівня педагогічної майстерності. Професійний розвиток вчителя є неперервним.

Протягом 2015-2016 навчального  року за фахом підвищили кваліфікацію 5 вчителів.      Педколектив школи приймає участь у   науково-практичних конференціях, методичних семінарах, вебінарах та інших  конкурсах. 

У світі сучасних запитів  педагогічний колектив закладу  використовує на уроках та в позаурочний час інформаційно-комунікаційні технології.

Враховуючи бажання та схильності  учнів, опитування їх батьків у закладі впроваджено  технологічний профіль навчання. Учні 10-11-х класів здобувають професію на базі центру освіти молоді.

Аналізуючи результати моніторингових спостережень рівня навчальних досягнень  учнів за 2015-2016 навчальний  рік можна зазначити позитивну динаміку – як результат системної роботи педагогічного колективу, спрямованої на розвиток  навчальних компетентностей та обдарованості школярів.

 У закладі сформований  та щорічно оновлюється банк даних «Обдаровані діти» та створені умови для розкриття потенціальних можливостей учнів. Щорічно школярі беруть активну участь та стають призерами міжнародних та всеукраїнських конкурсів таких, як «Кенгуру», «Соняшник», «Колосок» та  інші.

Протягом даного навчального року, за рахунок варіативної частини навчального плану закладу, запроваджувались різноманітні курси за вибором, факультативи, індивідуальні заняття, що стало невід’ємною складовою успіху в підготовці школярів до участі у навчальних конкурсах, Всеукраїнських олімпіадах з базових предметів.  

За високі навчальні досягнення учні отримують Похвальні листи, щорічно кращий школяр стає стипендіатом премії «Кращий учень року».

  Як результат, старшокласники, які бажають вступити до вищих навчальних закладів, після проходження зовнішнього незалежного тестування,   стають студентами інститутів та університетів різних міст України.

Соціально-психологічна служба школи працює над виявленням, попередженням та подоланням проблем кожного учня. Велика увага приділяється діагностиці, індивідуальній роботі, співбесідам з дітьми та їх батьками. Проводиться практична та дієва профілактична робота: тренінгові заняття, зустрічі з представниками органів юстиції,  обласного Центру здоровя та спортивної медицини, екскурсії до Управління внутрішніх справ.

 Педагогічним колективом школи розроблена Програма превентивного виховання учнів «Правовий лабіринт», спрямована на роботу з дітьми «групи ризику». В школі на протязі багатьох років працює клуб «Терези Феміди», проводяться засідання ради профілактики з запрошенням представників служби у справах дітей та поліції. Як результат, за останні три роки не було   правопорушень.

На базі школи існують постійно діючі агітбригади «Дружина юних рятівників» та «Дружина юних пожежників»  які постійно проводять практичні навчання з правил безпечної поведінки.

З метою виховання всебічно розвиненої особистості для учнів працюють 14 шкільних гуртків:

  • вокальний;
  • екологічний;
  • весела палітра;
  • народні промисла і ремесла;
  • керамічні візерунки
  • спортивні (футбол, легка атлетика, ушу, шашки) та інші.

 

60%  учнів відвідують гуртки  в позашкільних закладах.

Учні  є активними учасниками та переможцями шкільних, позашкільних, міських заходів. 

 У школі проводяться ігри та конкурси, організовані шкільним самоврядуванням:

  • «Що? Де? Коли?»;
  • Проект «Моя улюблена фізична вправа»; та інші

У співпраці з підприємствами та громадськими організаціями, педагогічним колективом проводиться профорієнтаційна робота, яка направлена   на популяризацію робітничих професій.

Школа є частиною життя мікрорайону, на території якого вона знаходиться.  Заклад  працює з  установами та організаціями, що знаходяться поруч: Хлібозавод №3, Станція швидкої допомоги,  органами Червоного хреста, правоохоронними органами.

 Батьки учнів є повноправними учасниками навчально-виховного процесу. Вони ініціюють та підтримують всі  позитивні зміни   у закладі,  приймають активну участь   у різних класних, шкільних та позашкільних заходах. Їх спілкування з вчителями та адміністрацією відбувається при індивідуальних бесідах, на батьківських зборах, засіданні  ради школи.

Імідж закладу формується також і за рахунок висвітлення діяльності школи у засобах масової інформації, на сайтах управління освіти та Херсонської міської ради. Школа співпрацює з телеканалами «Скіфія», «ВТВ», газетами: «Вгору», «Гривна».  

Справжню допомогу педагогічному колективу здійснювала бібліотека

закладу  у підготовці різних заходів як з учнями так і з педагогами та батьками.

Забезпеченість підручниками на 27.05.2016р. по школі 99%:

          Фінансово-господарська  діяльність школи ведеться відповідно до вимог чинного законодавства і здійснюється на основі кошторису.

За 2015 рік було освоєно 135тис грв на капітальний ремон.

Наш заклад продовжує розвиватися, тому потребує подальшого вирішення питань удосконалення матеріально-технічної бази та навчально-виховного процесу.  

До проблемних питань школи можна віднести:

Розвиток  матеріально-технічної бази:

Матеріально-технічна база:

1. Капітальний ремонт фасаду школи по провулку Смоленський ;

2. Косметичний ремонт бібліотеки;

3. Створення кабінету інформатики для початкової школи.

У навчально-виховному процесі:

  • підвищення рівня навчальної компетенції учнів та результативності складання випускниками ЗНО;
  • розповсюдження педагогічного досвіду вчителів школи через друковані видання, інтернет-ресурси та ЗМІ.

У виховній роботі:

1. Формування в молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, турботи про благо свого народу;

2. Виховання любові до рідної землі, українського народу, шанобливе ставлення до його культури

 

 

Переглядів: 354 | Додав: Админ
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz