Субота, 20.04.2024, 06:08
Вітаю Вас Гість | RSS

ХЕРСОНСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ ст. № 35


Меню сайту
Форма входу

Головна » 2019 » Березень » 29 » Засідання методичного об’єднання класних керівників
19:42
Засідання методичного об’єднання класних керівників

28.03.2019 р. у Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №35 відбулося засідання методичного об’єднання класних керівників «Формування в учнів культури поведінки та спілкування, навчання їх способів розв’язання конфліктів»

На порядку денному розглядалися такі питання:

1.Практикум. «Дружити потрібно вміти». Створення презентації « Абетка ввічливих слів».

2.Система роботи класних керівників по формуванню в учнів культури поведінки та спілкування ( Класний керівник 9 класу Казарян І. І.).

3.Про результати контролю за якістю проведення виховних годин.

4.Вивчення культури поведінки учнів в класі. Програма спостереження на уроках. Орієнтовна програма спостереження за учнями на перервах.

5.Виступи з тем самоосвіти ( Класні керівники 4-6 класів).

Засідання методичного об’єднання розпочала завуч з виховної роботи

Пінка А.В. Познайомила учителів із планом роботи та визначеними завданнями на порядку денному.

Важливе завдання поставила перед собою психолог школи Шкода Т. А. У практичному аспекті класними керівниками були виконані різнопланові вправи. Саме такий підхід допоможе вчителям знайти спільне у дітей для згуртування колективу.

Своєю системою роботи і практичним досвідом по формуванню в учнів культури поведінки та спілкування поділилася у своєму виступі класний керівник 9 класу Казарян І. І. Молодий, але дуже активний організатор свого колективу Ірина Ігорівна наголосила на тому, що саме вчитель має допомогти дитині виховати культуру поведінки у повсякденному житті, сформувати правильні звички; створювати і розігрувати з учнями різні ситуації, обговорювати, робити висновки. Ефективність виховної культури поведінки залежить від багатьох факторів та методів роботи, серед яких є залучення батьків до цієї спільної справи. Проблема залишається актуальною у сьогоденні і вимагає спільної співпраці багатьох людей.

Завуч з виховної роботи Пінка А. В. виступила перед учителями з аналізом виховної роботи вже проведеної у школі. Були враховані і недоліки, і позитивні досягнення. На допомогу класному керівникові завуч поділилася 8-ми ідеями-альтернативами проведення виховних годин та розробила відповідні довідники для роботи з дітьми довіантної поведінки та довідник…

Цікавим виступом із теми самоосвіти «Сучасні виховні технології в системі роботи класного керівника» усіх вразила досвідчений педагог вищої категорії, класний керівник 4 класу Бондар О.П.Вона вже кілька років працює над цією проблемою, то крім теоретичного матеріалу вона змогла поділитися практичними досягненнями. Своїм колегам Ольга Петрівна продемонструвала успішно створені дітьми творчі роботи .

Методичне об’єднання продовжує свою роботу, і активно готується до завершального засідання у травні.

Переглядів: 447 | Додав: Админ
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz