Вівторок, 16.04.2024, 07:54
Вітаю Вас Гість | RSS

ХЕРСОНСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ ст. № 35


Меню сайту
Форма входу

Головна » 2018 » Жовтень » 12 » Зустріч із учасником АТО Ігорем Кравцем "Мінна безпека"
21:52
Зустріч із учасником АТО Ігорем Кравцем "Мінна безпека"

У школі 11.10.2018р. відбулася зустріч із головою громадської організації «Українська єдність», координатором Центру допомоги учасникам АТО при держадміністрації, учасником бойових дій Ігорем Анатолійовичем Кравцем. Проведено лекцію про мінну безпеку та небезпечні знахідки.

Війни відбувалися на землі із давніх часів. І, нажаль, сьогодення не є таким безхмарним, як того хотілося б. Війни завдають людям багато горя і страждань. Відголосок війни передається і нащадкам, у вигляді зброї, яка була похована «живцем» у землі, посіяна кулями, наче насінням.

До сьогодні продовжуються відбуватися каліцтва від знайденої зброї як у дорослих так і дітей. А хлопчаки мають особливу зацікавленість у своїх знахідках: усе хочеться роздивитися, до всього торкнутися. То ж з метою попередження жахливих наслідків від вибухонебезпечних пристроїв до нашої школи завітав голова громадської організації ветеранів АТО « Українська єдність» Ігор Анатолійович Кравець.

Захід такого важливого гостя супроводжувалася демонстрацією відеороликів, в яких учні побачили наскільки страшними стають травми від вибухових гранат, якщо їх кидати у вогонь. Розліт осколків від таких експериментів становить 1,5 кілометрів. У більшості випадків - це смерть. В Україні щороку знешкоджується більше ста тисяч снарядів. Покалічених людей нараховується 126 і 48 загиблих. Така картина є вражаючою, і вимагає проведення обов’язкових заходів щодо попередження нещасних випадків від небезпечних знахідок.

Учням була представлена ціла галерея фотографій знахідок війни. Діти побачили як виглядають різні види бомб, мін та інших снарядів, коли такі лежать на поверхні землі. Деякі з них могли нагадувати звичайну консервну бляшанку, яку так легко пнути ногою, без підозри на небезпеку. А деякі міни зовсім нагадують звичайний листок. Найнебезпечнішою є мінометна міна смертність від якої настає у 99 %.

Ігор Анатолійович зробив для учнів виставку справжньої зброї, зібраної від початку Першої Світової війни до сучасних днів. Пізнавальною стала його розповідь про кожний вид зброї, тому що така інформація дала змогу усвідомити наскільки та чи інша граната несе у собі страшну таємницю. Із професійною майстерністю він дав вичерпні відповіді на низку учнівських запитань, задовольнивши їхню цікавість.

Учні могли підійти й роздивитися, потримати в руках різні, давно вже знешкоджені зразки бойового арсеналу. Так наглядно діти змогли запам’ятати, як виглядає небезпека і це, справді, врятує їхнє власне життя та життя інших, хто про це не знатиме, з тими діти зможуть поділитися здобутими знаннями.

Ми сподіваємося, що знайомство наших учнів з бойовими знахідками часів війни буде відбуватися лише на таких лекціях. Нехай відголоски війни оминають усіх людей, а такі приклади горя, яке приносить із собою війна, спонукатимуть дітей своє майбутнє будувати мирним та щасливим!

Переглядів: 322 | Додав: Админ
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz